Bulgarian Chess Club

 
Bulgarian Chess Club

 
Рейтинг: 3.00
(102)
Новини
Членство в клуба
Отбори
e-mail турнир
Предизвикателства
ШК Енергия - 64
Снимки от Еврика - 64
Торино 2006
M-tel Masters 2006
Публикации
Избрани партии
Форум
Фото
Снимки на Топалов
Други анкети
Links
Библиотека
Downloads


Вашето мнение е важно за нас За контакти Приятели

Новини / НОВИНИ

Вземи в gLOG
19 Май 06, 15:06 / Автор: Агенция Фокус
Турнир „Веселин Топалов” правят в Аржентина
Шахматен турнир, кръстен на Веселин Топалов ще се проведе през ноември в Аржентина. Домакин на състезанието ще бъде Сан Луис, където през октомври 2005 г. Топалов спечели световната титла. Надпреварата ще е в хотела, който бе домакин на световното първенство – „Потреро де лос Фунес”.
„Турнирът ще се казва „Веселин Топалов” не само заради това, че той стана световен шампион в Сан Луис, но и защото той остави част от своя имидж в града и го направи по-популярен”, заяви организаторът на състезанието Педро Басан. В момента той е гост на супертурнира „М-Тел Мастърс” в София. Шахът е вторият по популярност спорт в Аржентина след футбола. Досега страната е била домакин на две шахматни олимпиади и едно световно първенство.
Турнирът „Веселин Топалов” ще е с 10 участници и ще бъде 14-та или 15-та категория на ФИДЕ. Целта на организаторите е той да стане ежегоден и да бъде най-големият турнир в Латинска Америка, където да играят най-добрите шахматисти от региона.
В първото издание ще участват играчи от Аржентина, Бразилия, Куба, Перу, Мексико и няколко шахматисти от Европа. Сред тях вероятно ще бъде и българският талант Иван Чепаринов.
Наградата за победителя в турнира ще бъде купа „Веселин Топалов”, изработена от благороден метал.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1643