Bulgarian Chess Club

 
Bulgarian Chess Club

 
Рейтинг: 3.00
(102)
Новини
Членство в клуба
Отбори
e-mail турнир
Предизвикателства
ШК Енергия - 64
Снимки от Еврика - 64
Торино 2006
M-tel Masters 2006
Публикации
Избрани партии
Форум
Фото
Снимки на Топалов
Други анкети
Links
Библиотека
Downloads


Вашето мнение е важно за нас За контакти Приятели

Новини / НОВИНИ

Вземи в gLOG
28 Ноември 06, 09:11 / Автор: Агенция "Фокус"
"Дийп Фриц" матира Крамник във втората партия
Втората шахматна партия между Владимир Крамник и компютъра "Дийп Фриц", която се провежда в Бон (Германия), завърши неутешително за човечеството – машината матира руския гросмайстор, съобщи електронният сайт rian.ru
В понеделник Крамник с черните фигури доста бързо съумя да изравни играта и дори да получи преимущество. На 34-ия ход обаче, Владимир допусна груба грешка, като не видя мат в един ход и веднага бе наказан от компютъра.
Резултатът стана 1,5 : 0,5 в полза на компютъра. Третата партия от шестте планирани ще се състои в сряда, Крамник играе с белите фигури.

АГЕНЦИЯ ФОКУС ПРИПОМНЯ:
От 25 ноември до 5 декември в немския град Бон се играе двубоят “Човек срещу Машина”. Световният шампион Владимир Крамник играе срещу най-новата десета версия на една от водещите в света компютърни програми "Дийп Фриц". Ако победи, Крамник печели един милион долара.
Регламентът предвижда шест партии, като за 40 хода се дават 2 часа, след което по един час на 16 хода. Ако партията не приключи за 6 часа, тя може да бъде отложена по усмотрение на Крамник. На следващият ден ще продължи отново с 16 хода за час. За победител се счита този, който първи събере повече от 3 точки.
През 2002 година Крамник игра срещу програмата "Дийп Фриц 7". Двубоят се състоя в Бахрейн. В последната осма партия мачът можеше да завърши в полза на Крамник, но това не стана. Призовият фонд тогава също беше един милион долара, от които бахрейнският монарх даде 750 000 на руснака.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1223